Lahmacun

Giriş Tarih ve Saati: 29.11.2013 | 15:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 16.05.2018 | 14:33

Hamur için un ve tuzu yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar su ilave edip,

yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla ince olacak biçimde açın. İçi için kıyma, sarımsak, çok ince kıyılmış soğan, kırmızı biber, sivri biber ve maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberini kattıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Açtığınız 1 adet hamurun üzerine iç harç koyup, elinizle harcı hamurun her tarafına yayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Pişen lahmacunun içine közlenmiş patlıcan, kıyılmış reyhan, kıyılmış soğan koyun. Sumak serpip, limon suyu sıkarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.