Lahana Sarması

Giriş Tarih ve Saati: 04.12.2013 | 15:45 Güncelleme Tarih ve Saati: 16.05.2018 | 11:20

İÇ malzemeyi hazırlamak için kıyma ve yıkanıp süzülmüş pirinci geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, domates, dereotu, maydanoz ve nane ekleyin. Salçaları, 1 su bardağı zeytinyağını, tuz ve baharatları ilave edip iyice harmanlayın. Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatın. Lahananın kök kısmını kesip tencereye koyun. Yumuşayana dek haşlayın. Tencereden alıp soğuk su dolu bir kaba aktarın. Yapraklarına ayırın ve yaprakların kalın damarlı kısımlarını alın. Hazırladığınız harçtan lahana yapraklarına koyup sarın. Yayvan bir tencerenin dibini lahana yaprağı ile döşeyip, sarmaları yerleştirin. Kalan 1 çay bardağı zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirip, tuz serpin. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ilave edin. Üzerine porselen bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapattıktan sonra ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra 20-30 dakika daha pişirip, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.