Kuzu Etli Patlıcan Sandal

Giriş Tarih ve Saati: 13.11.2013 | 11:56 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.07.2018 | 12:13

1 Patlıcanların üst kısmındaki küçük yeşil yapraklarını temizleyin, sapını üzerinde bırakın. Yıkayıp, alacalı soyun. Bir yanlarına bıçakla boydan boya derin bir çizik atın. Kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.

2 İki çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp kuzu etini suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyin. Soğan pembeleşince, kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, yarım su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin.

3 Tereyağını bir tavaya alıp, unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın. Patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin. Bıçakla çizdiğiniz yerleri bir kaşık yardımıyla genişletin. İçlerine kuzu etli karışımı paylaştırın. Üzerine beşamel sosu dökün. Tulum peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.