Kuru Dolma Tarifi
Kalabalık sofraların gözde yemeklerinden olan kuru dolmaya dilerseniz iftar davetlerinizde, dilerseniz de bayram sofralarınız için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte size kuru dolma tarifi.
Harç için baklayı geniş bir kaba alın. Üzerine dört parmak geçecek kadar su ilave edip bir gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzdürün. 1 adet baklayı boylamasına ortadan ikiye. kesin. Daha sonra her yarım baklayı da ikiye bölün. Böylece 1 adet bakladan 4 parça elde edin. Kalan baklalara da aynı işlemi uygulayın. Baklayı geniş bir kaba alıp üzerine kalan malzemeyi ilave edin ve iyice. karıştırın. Kurutulmuş patlıcan ve biberleri 5 dakika kaynar suda haşlayın. Daha sonra süzgece alıp iyice suyunu süzdürün ve soğumaya bırakın. Harcı kurutulmuş sebzelerin içlerine doldurun. Ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye yan yana dizin. Üzerine ısıya dayanıklı bir tabağı ters kapatın. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ısıda pişirin. Kaynamaya başlayınca kısık ısıda, sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak olarak servis yapın.