Krep Kızartması

Giriş Tarih ve Saati: 28.03.2011 | 11:35 Güncelleme Tarih ve Saati: 16.07.2013 | 12:58

KREBİ hazırlamak için yumurta akı hariç tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice çırpın. Çok büyük olmayan yapışmaz yüzeyli bir tavayı hafifçe yağlayıp kızdırın. Krep karışımından 1 kepçe alarak tavaya dökün. Sağa sola sallayarak yayılmasını sağlayın. Krebin iki tarafını da kızartın. Tüm harç bitene kadar aynı işlemi sürdürün. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun. Üzerine bezelyeleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Kreplerden birini düz bir zemine alıp içine 2-3 çorba kaşığı kıymalı harç koyun. Bir fırça ile krebin etrafına yumurta akı sürün. İki yanını ortaya doğru katlayın. Daha sonra aşağıdan yukarı doğru rulo şeklinde sarıp, ucunu yumurta akı ile yapıştırın. Tüm krepleri bu şekilde hazırlayın. Sıvıyağda kızartıp kağıt havluya alın. Ilındıktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.