Köfteli Toplar

Giriş Tarih ve Saati: 06.11.2013 | 16:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.07.2018 | 12:46

Hamuru için mayayı su veya sütün içinde 10 dakika bekletip erimesini sağlayın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Su veya süt içinde erittiğiniz mayayı katın. Tuz, toz şeker ve sıvı yağ ekledikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un

ilave edip, iyice yoğurun. Kabarması için üzerine nemli bir bez örtün ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. İç malzemesi için kıymayı derin
bir kaba alın. İçine sıvı yağ, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, yoğurun. Cevizden iri köfteler hazırlayın. Dinlenen hamur parçalarının ortasına 1'er adet köfte koyun
ve yuvarlayarak hamburger şekli verin. Kapattığınız yer alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Diğer köfteleri de aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,
susam ve çöre kotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.