Köfteli soğanlı güveç

Akşam ne pişirsem diye düşünüyorsanız...İşte sevdiklerinize yapabileceğiniz enfes bir tarif!

Giriş Tarih ve Saati: 25.04.2020 | 08:14 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.04.2020 | 08:15

Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkıldıktan sonra ufalanmış bayat ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan küçük mandalina kadar parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Soğanları temizledikten sonra halka şeklinde doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine ikiye bölünmüş kiraz domates, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve toz kırmızıbiber ekleyip harmanlayın. Soğanların yarısını yayvan bir güveç kabının dibine yerleştirin. Üzerine köfteleri koyun. Kalan soğanı ekleyin. Domates püresi, ayçiçeği yağı ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin. Güvecin üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.