Köfteli Hingel Tarifi

Her yörede farklı ismiyle anılan hingel, aslında Erzurum yöresine ait bir hamur işidir. Farklı içlerle yapılan tarifleri olsa da köte sevenlerin seveceği tarifiyle köfteli hingel tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 04.09.2019 | 11:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 05.09.2019 | 14:49

Hamuru için un, yumurta ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun. Hazırladığınız hamuru 25 eşit bezeye ayırın. Köfte harcı için tüm malzemeyi derin bir kapta iyice yoğurun ve harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye 1 Türk kahve fincanı su ve ufak parçalara ayırdığınız tereyağını ilave edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Bezelere ayırdığınız hamurların birini yarım cm kalınlığında açın. Ortasına bir çorba kasesini ters çevirin ve kenarlarını bıçakla keserek şekillendirin. Hamurun ortasına pişen köftelerden 1 adet yerleştirin. Bohça şeklinde kapatın ve maydanoz sapı ile bağlayın. Geri kalan beze ve köfteleri aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Servis tabağına yoğurdu yayıp üzerine köfteli hingelleri yerleştirip sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.