Kilis Kebabı

Giriş Tarih ve Saati: 27.10.2010 | 11:33 Güncelleme Tarih ve Saati: 05.07.2013 | 17:21

PATLICANLARIN kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Şişe 1 adet köfte, 1 adet patlıcan olacak şekilde dizin. Izgarada çevirerek pişirin. Diğer taraftan sıvıyağı bir tencereye alıp, halka doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış biberleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra, ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçalarını ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca, tencereye tuz, karabiber, yenibahar, limon suyu ve tozşeker ekleyin. Kabuklarını soyup halka doğradığınız domatesleri kebabın üzerine dizin. Domatesler yumuşadığında tencereyi ocaktan alıp servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.