Keledoş

Giriş Tarih ve Saati: 16.02.2011 | 10:42 Güncelleme Tarih ve Saati: 21.09.2018 | 10:41

ÖNCELİKLE heliz otu ve yeşil mercimeği ayrı ayrı yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Heliz otunu elinizle sıkıp incecik kıyın ve bir kenara alın. İnce kıyılmış soğanı, küp doğranmış domates ve sivri biberi tereyağında kavurun. Salça ve kuzu etini ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişmeye bırakın. Heliz otu ve mercimeği ekleyip 2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, servis tabağına bölün. Rendelediğiniz kurutu az su ile karıştırarak açın ve keledoşun üzerine yayın. Diğer tarafta piyazlık doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salça, pulbiber ve tuz ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kurutun, üzerine döküp sıcak olarak servis yapın.

Kurut:
Yağsız süt ya da ayrannın bez torbalarda süzüldükten sonra elde edilen
küçük topaçların güneşte kurutulmasıyla hazırlanır.
Kullanılacağı zaman sıcak suda 1 saat bekletilir.
Toprak güvecin içine sürtülerek hafif sulu kıvama geldikten
sonra kullanıma hazır hale gelmiş demektir.
Çorba ve çeşitli yemeklerde kullanılır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.