Kazan Kebabı

Giriş Tarih ve Saati: 20.11.2012 | 16:22 Güncelleme Tarih ve Saati: 21.06.2013 | 13:50

PATLICANLARIN saplarını kesin. Daha sonra yarılarınıalacalı soyun, yarılarını kabuklu bırakın. Kabuklu kısmı altta kalacak şekilde düz bir zemine yerleştirip, alacalı kısımlarına, bıçakla aralıklı olarak 5-6 adet verev kesikler atın. Kıymayı bir kaba alıp, üzerine ince kıyılmış soğan, rendelenmiş sarmısak, tuz, karabiber, yenibahar ve kekik ekleyin. 1 kahve fincanı suda açtığınız salçayı da harca ilave edip yoğurun. Hazırladığınız haçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri patlıcanların kesik yerlerine yerleştirin ve yayvan bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye alıp, rendelenmiş domatesleri 5 dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Karışımı patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerlerine geniş bir tabak koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte 30- 35 dakika pişirin. Közlenmiş biberle birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.