Kapama

Giriş Tarih ve Saati: 28.07.2010 | 17:09 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.07.2013 | 12:32

ÖNCELİKLE kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve tozşekeri yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak hazırladığınız köfteleri suda haşlayın. Kevgirle suyun içindeki köfteleri bir tabağa alıp, soğutun. Diğer tarafta unu bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve tuz ilave edip iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.Üçe ayırdığınız hamurları un yardımıyla puf böreği veya mantı yufkası kalınlığında açın. Her bir hamurdan 7x7cm ebadında kareler kesin. haşlanmış köfteleri karelerin ortalarına yerleştirin ve üçgen şeklinde katlayın. iki ucunu çevirip birlefltirin. Hazırladığınız kapamaları kızgınsıvıyağda kızartın ve tabağa alın. Kapamalardan
5-6 adet servis tabağına alıp üzerine köfteleri haşladığınız sudan 1 kepçe dökün. Diğer kapamaları da aynı şekilde hazırlayın. Yoğurt ve ince kıyılmış maydanozla birlikte sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.