İç Pilavlı Tavuk Budu

Giriş Tarih ve Saati: 24.09.2018 | 16:28 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.09.2018 | 16:29

Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletip ardından iyice yıkayın. Nişastasından arınan pirinci süzüp kenara alın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinç ve tuz ekleyip kavurmaya devam edin. Su ekleyip kaynamaya bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın. Kuş üzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip süzün. Tereyağını bir tavaya alıp, antep fıstığı, badem ve dolmalık fıstığı kavurun. Kavrulan karışımı kuş üzümü, tarçın, yenibahar ve karabiber ile birlikte pilava ekleyip karıştırın. Butları iyice dövüp tuz ve karabiber ile ovalayın. Ortalarına iç pilavdan koyup bohça şeklinde kapatarak kürdanla tutturun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp, yoğurt ve salça karışımını tavukların üzerilerine fırça yardımıyla sürün. Tekrar fırına verin ve iyice kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.