Hünkarbeğendi Patlıcanlı Keşkek İle İşte Tarifi

Mutlaka denemeniz gereken hünkarbeğendi, patlıcanlı keşkek ile sofranızı renklendirecek. Peki ama hünkarbeğendi, patlıcanlı keşkek ile nasıl yapılır?

Giriş Tarih ve Saati: 31.05.2019 | 12:10 Güncelleme Tarih ve Saati: 03.08.2019 | 12:28

Tereyağını bir tencereye alıp eti soteleyin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı ilave edip sotelemeye devam edin. Küp doğranmış havuç, salça ve karabiber ilave edip 1-2 dakika daha soteledikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Et yumuşadıktan sonra tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın. Beğendi için patlıcanları közleyip, buzlu suyun içinde 5 dakika bekletin ve kabuklarını temizleyin. Akşamdan ıslatılmış buğdayı haşlayıp, üzerine doğranmış patlıcan, tereyağı ve tuz ilave edin. Daha sonra ezerek pişirin. Malzeme iyice birbirine karışınca süt ile Kars gravyeri katın ve karıştırın. Servis tabağına beğendiyi yayın ve ortasını açın. Eti yerleştirip, dilediğiniz şekilde süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.