Girit Usulü Kuzu Tirit

Giriş Tarih ve Saati: 22.01.2010 | 17:28 Güncelleme Tarih ve Saati: 22.07.2013 | 15:12

DANA kaval kemiklerini yarım saat soğuk suda bekleterek, temizleyin. Sudan çıkarılan kemiklere salça sürüp, fırında kızartın. Soğanı dörde bölüp, sarmısakları ayıklayın. Maydanozu ince kıyın. Havucu soyup, halka doğrayın. Hazırlanan malzemeleri tenceredeki sıvıyağ ile soteleyin. Pembeleşince 3 su bardağı soğuk suyu ilave edin. Kızaran kemikleri bu suya atın. Defne yapraklarını ekleyin. Yarım saat kaynatıp, kemikleri kaynayan sudan bir tepsiye alın. Suyu bir kenarda bekletin. Tuz, karabiber, bir tutam toz kırmızıbiber, 3 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp, kuzu buta sürün. Tepsiye dizilen dana kemiğinin üzerine kuzu butu yerleştirin. Üzerine folyo kapatıp, 180 derece fırında 1.5 saat pişirin. Kemiğin suyunu tekrar ateşe koyun. Koyu bir sos elde edinceye dek kaynatıp, süzün. Bu sosa ince kıyılmış taze kekiği ekleyin. Pişen kuzu butları fırından çıkarıp, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.