Fırında Kuzu Pirzola

Giriş Tarih ve Saati: 22.06.2010 | 15:47 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.06.2013 | 17:53

KUZU pirzolayı iki ucundan bağlayıp taç şekline getirin. Sıvıyağ, tuz ve toz kırmızıbiberi bir kapta karıştırın. Karışımı ete sürün. Soğan, havuç ve kabağı irice doğrayıp karıştırın. Üzerine tane karabiber ekleyip, bir fırın kabına koyun. Kuzu tacı sebzelerin üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Et piştikten sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Fırın kabındaki sebzeleri suyuyla birlikte bir tavaya alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı un ekleyin. Unun kokusu gidene kadar karıştırarak kavurun.
Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kaynayınca ocaktan alın. Süzüp servis tabağındaki etin
üzerine gezdirin. Dolmalık fıstık serpin. Kiraz domatesle süsleyin. Arzunuza göre pilav ya da sotelenmiş sebze eşliğinde servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.