Fırında Dolma

Giriş Tarih ve Saati: 16.02.2011 | 12:35 Güncelleme Tarih ve Saati: 29.07.2013 | 13:51

SIVIYAĞI bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine pirinç ve bulguru ilave edin. 2-3 dakika kavurup suyunu ekleyin. Suyu çekilince ocaktan alın. Üzerine kıydığınız dereotu, nane ve maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve kenara alın. Domates ve biberleri yıkayıp içlerini temizleyin. Hazırladığınız harçtan içlerine doldurun. Dolmaları derince bir fırın kabına yerleştirin. Sosu hazırlamak için, bir tavaya sıvıyağı alıp üzerine küp doğranmış domatesi ilave edip soteleyin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu, maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımı dolmaların üzerine dökün. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu çıkarıp yeniden fırına sürün. Dolmaların üzeri kızarana kadar pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.