Etli Bostan Patlıcanı Tarifi

Basit tarifi ile zamandan tasarruf etmenize olanak tanıyacak olan etli bostan patlıcanı kebabı nasıl yapılır? İşte tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 09.07.2019 | 09:43 Güncelleme Tarih ve Saati: 03.08.2019 | 11:07

Patlıcanların sap kısımlarını koparmadan alacalı soyun. Üzerlerinden 1 parmak kesip içini oyun. Hem içlerini hem dışını tuzlayıp 15 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp kurulayın. Zeytinyağında kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tereyağını bir tavaya alıp, irice doğranmış soğanı ekleyin ve hafifçe kavurun. Eti katıp, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine önce rendelenmiş domatesi, sonra iri küp doğranmış biberleri, tuz ve karabiberi ekleyin. 5 dakika kavurup ikiye bölünmüş kiraz domates, 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine paylaştırın ve yayvan bir tencereye alın. Tencereye 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.