Etli Ayva (Sefercelliye)

Giriş Tarih ve Saati: 09.10.2013 | 12:47 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.10.2013 | 12:48

BADEMLERİ sıcak suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun. Kuru kayısıları 2-3 saat suda bekletin.

Yumuşayınca sudan alıp ikiye bölün. Balı 1 su bardağı suda eritin.Eti yıkayıp, bir tencereye alın.
Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu ve yağını salmasını bekleyin. Daha sonra tencerenin kapağını açıp,
eti orta ateşte karıştırarak kavurun. Tuzunu ayarlayıp, ballı suyu katın. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı
olarak et yumuşayana dek pişirin. Kayısıları ve ikiye böldüğünüz bademleri tencereye ekleyin.Diğer taraftan, ayvaları soyup, her birini 8 parçaya bölün. Çekirdek yataklarını ve sert kısımlarını çıkarın. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Ayvaları tavaya düzgün bir şekilde sıralayın ve her iki yüzünü çevirerek
kızartın. Daha sonra tencerede pişmekte olan etin üzerine ekleyin.Ayvaları kızarttığınız tavaya 1 su
bardağı su koyup kaynatın. Daha sonra tencereye katın. Şeker ve tuz ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika
pişirdikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.