Enginarlı Biftek

Giriş Tarih ve Saati: 10.08.2018 | 16:36 Güncelleme Tarih ve Saati: 10.08.2018 | 16:42

Enginarları yayvan bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz koyup kapağını kapatın. Orta ateşte yumuşayana dek pişirin. Daha sonra boylamasına 2 veya 3 parça olacak şekilde dilimleyin. Eti düz bir kaba alıp üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve kekik ekleyin. Buzdolabına koyun ve 1-2 saat bu şekilde marine edin. Kalan zeytinyağını bir tavaya alıp halka doğranmış soğan ve ikiye bölünmüş sarımsağı renkleri dönene dek kavurun. Üzerine irice doğranmış kırmızı ve sarı biber ilave edin. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca enginarı ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin. Diğer taraftan antrikotları yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız enginarlı soteyi ekleyin. Taze soğan ve maydanozu ince kıyıp üzerine serperek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.