Ciğer Sarması

Giriş Tarih ve Saati: 06.04.2011 | 17:10 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.07.2013 | 14:04

CİĞERİ küp doğrayıp kenara alın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci zeytinyağında beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine ince kıydığınız soğanı ve ciğerleri ilave edin. Baharatları da ekleyip ciğer pişene kadar kavurmayı sürdürün. En son kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 çevirin ve ocaktan alın. Diğer taraftan, gömlek zarını açabilmek için derin bir kaba sıcak su koyun. Gömlek zarlarını bu suya batırın ve 3-5 dakika bekletin. Sudan çıkan gömlek açılmıştır. Bu şekilde açtığınız zarları tezgaha yayın. İçine istediğiniz ölçüde harçtan koyun. Gömleğin açık kısımları aşağıda kalacak şekilde bohça gibi katlayın. Bir fırın tepsisine dizip tepsiyi alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu alıp gömleğin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Çıkartıp püre ile birlikte sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.