Bulgur Köfteli Et

Giriş Tarih ve Saati: 22.02.2010 | 14:55 Güncelleme Tarih ve Saati: 28.06.2013 | 17:10

Önce bulgur köftesini hazırlayın. Bunun için, köftelik bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerine sıcak su ilave edin. 10 dakika bekletip yumuşamasını sağlayın. Üzerine salça, sıvıyağ, un, tuz, karabiber ve nane ilave edip iyice yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, ara sıra elinizi suya batırarak yuvarlak köfteler hazırlayın. Diğer taraftan kuzu etini yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Daha sonra üzerine tereyağını ve arpacık soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulunca domates ve biber salçasını ilave edin. Birkaç dakika kavurup üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine bulgur köftesi, defne yaprağı ve tuz ilave edin. Köfteler dağılmadan 5-10 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.