Ballı ve ayvalı et

Giriş Tarih ve Saati: 02.05.2019 | 11:04 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.05.2019 | 16:45

Pirzolaları yayvan bir kaba alın. Üzerine 1 çorba kaşığı bal, zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye ve karabiber ekleyip iyice harmanlayın. Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı hafifçe kızartın. Diğer taraftan ayvaları kabuklarıyla birlikte kuşbaşı, soğanı piyazlık, biberleri de iri parçalar halinde doğrayın. Tereyağını kızdırıp, soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kakule ve ayvayı ilave edip hafifçe koyulaşana dek kavurun. Daha sonra biberleri ve ikiye bölünmüş erikleri ekleyip biraz daha kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ayvalı malzemenin yarısını bir fırın kabına dökün. Üzerine pirzolaları yerleştirin. Kalan ayvalı malzemeyi de ekleyin. Kalan balı üzerine gezdirin. Biber salçasını sıcak suyla açın ve yemeğe ilave edin. Kabın üzerini alüminyum falyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu alıp 5 dakika daha pişirin ve servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.