Analı Kızlı

Giriş Tarih ve Saati: 01.07.2010 | 17:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 28.06.2013 | 12:31

ÖNCELİKLE misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. İçli köftenin iç harcı
için yapışmaz yüzeyli bir tavada kıymayı kavurun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
Ocağın altını kapatın. Ceviz, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Dışı için kıymayı bir tepsiye
alın. Bulgur, irmik ve tuz katın. Üzerine ılık su serpin ve yoğurun. Devamlı su serpmek suretiyle, bulgur
ve irmik iyice yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparın. İşaret parmağınızla içini oyup, avuç içinizde dışını incelterek şekil verin. İç malzemeden doldurup,
köfteyi kapatın. Malzeme bitene kadar işleme devam edin. Sosn için salça ve zeytinyağını bir tavaya alın. Salçayı hafif çevirin. Nane, tuz ve kaynamış suyu ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra misket ve içli
köfteleri ekleyin. Kısık ateşte tavanın ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.