Anadolu Tava

Anadolu tava tarifi nasıl yapılır? Anadolu tava tarifinin malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla tarifimizde

Giriş Tarih ve Saati: 10.04.2023 | 09:47 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.04.2023 | 11:16

Köfte için kıymaya rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, tuz ve baharat ekleyip iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, uzun ve oval şekil verin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında arada bir çevirerek pişirin. Patatesleri soyup köftelerin büyüklüğünde dilimleyin. Daha sonra bol yağda kızartın. Köfte ve patatesleri bir fırın kabına alıp harmanlayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresine alıp, 1 adet rendelenmiş domatesi kavurun. Üzerine salçayı katıp 1-2 dakika kavurun. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin. 2 dakika sonra ocaktan alın. Sosu köfte ve patates karışımının üzerine dökün. Biber ve domatesleri doğrayıp üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine koyduğunuz sebzeler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.