Zeytinli ekmek tarifi

Ekmek her öğünde sofralarımızın baş tacı konumunda yer alıyor. Zeytin ve ekmeğin eşsiz uyumunu gözler önüne seren bir tarif, zeytinli ekmek...

Giriş Tarih ve Saati: 04.02.2020 | 11:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 04.02.2020 | 12:04

Un, maya ve tuzu karıştırın. Azar azar süt ilave edip, yoğurun. Üzerini örtüp oda sıcaklığında iki misli kabarana dek dinlendirin. Ayrı bir yerde karbonat ve suyu karıştırıp, hamura ilave edin. Zeytin ekleyip yeniden yoğurun ve 15 dakika daha dinlendirin. Hamuru 8 bezeye ayırıp, elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Üzeri için su ve unu iyice karıştırıp, hamurların üzerine sürün ve 180 derece fırında hafif kızarmaya başlayana dek pişirin. Fırından alıp, hızlıca üzerine yumurta sarısı sürüp, yeniden 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirmeye devam edin. Daha sonra fırından alıp, üzerine kalın bir örtü ile kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.