Tapada (Patlıcanlı Turta)

Giriş Tarih ve Saati: 14.09.2018 | 17:05 Güncelleme Tarih ve Saati: 14.09.2018 | 17:08

Harç için patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin ve derin bir kaba alın. Üzerine peynir ve yumurta ekleyip çatalla iyice ezerek karıştırın. Daha sonra kenara alın. Hamur için sıvı yağ, su ve tuzu karıştırın. Kaşar peyniri ve azar azar un ilave edip sert bir hamur elde edene dek iyice yoğurun. Hamuru 2 parçaya bölüp unlu zeminde orta boy yuvarlak fırın tepsisi ebadında açın. 1 adet hamuru yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun üzerine patlıcanlı harcı yayıp, kalan hamuru üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, kaşar peyniri serpin. Dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.