Soğan dolması

Giriş Tarih ve Saati: 28.07.2020 | 09:39 Güncelleme Tarih ve Saati: 28.07.2020 | 09:39

Beyaz soğanların kabuklarını temizleyip kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra tek tek katlarına ayırın ve içlerindeki zarı alın. Diğer soğanları kıyıp zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine pirinç ilave edip beyazlaşana kadar kavurun. Kuş üzümü ve baharatları ve 1.5 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Soğuduktan sonra her soğana 1 yemek kaşığı iç malzeme koyup kapatın. Dolmaların kesik kısımları alta gelecek şekilde fırın kabına dizin. Fırın kabına bir parmak yüksekliğinde sıcak su ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Kabın üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında dolmaların içindeki pirinç yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Kabın üzerindekileri alıp yeniden fırına verin. Pirinç tamamen yumuşayınca fırından alın. Soğuk veya ılık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.