Siron tarifi

Enfes bir lezzet arayanlara...

Giriş Tarih ve Saati: 12.10.2020 | 11:27 Güncelleme Tarih ve Saati: 12.10.2020 | 11:27

Sironun yufkalarını hazırlamak için unu bir kaba eleyin. Çok az tuz ekleyip harmanlayın. Yavaşça ılık su ilave edip yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hafifçe un serpilmiş tezgahta ince yufkalar açın. Yufkaların her iki tarafını sacta hafifçe pişirin. Soğumuş olan yufkaları teker teker sıkı rulo şeklinde sarın. İkişer santim kalınlığında kesin. Dik duracak şekilde Bizim Yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin. 50 gram Bizim Yağ'ı eritip sironların üzerine gezdirerek dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Bu arada sarımsakların kabuğunu soyup bir tutam tuz ilavesiyle havanda ezin. Yoğurda ekleyip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız sironları ılınması için bekletin. Et suyunu kaynar olacak şekilde ısıtın. Bir miktar tuz ekleyip et suyunu tatlandırın. Kaynar et suyunu sironları ıslatacak yeterlilikte dökün. Üzerine çırpılmış yoğurdu yayın. Bizim Yağ'ı eritip domates salçasını 1 dakika kavurun. Yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.