Şıra tarifi

Yemeklerinizin yanına yakışacak farklı bir seçenek! Üzümün şifalı içeriğinden yararlanmak için bu tarifi deneyin...

Giriş Tarih ve Saati: 17.01.2020 | 11:34 Güncelleme Tarih ve Saati: 17.01.2020 | 11:34

Üzümün sapları üzerinde kalacak şekilde yıkayıp süzün ve bıçakla incecik kıyın veya mutfak robotunda biraz suyla kabaca çekin. Ardından cam bir kavanoza alıp üzerine suyu ekleyin. Üstünü pamuklu bir bezle örtün. Serin, karanlık ve havadar bir yerde 3 gün bekletin. 3 günün sonunda kavanozdaki suyun rengi pembeleşir, üzümün tadını alır, içinde minik gaz kabarcıkları oluşur, biraz da mayhoşlaşır. Bu suyu süzüp içebilirsiniz. Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabına kaldırın, 2 gün daha kullanabilirsiniz. Daha sonra tadı değişir ve şıra vasfını kaybeder.

Aşçı Arzu Aygen

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.