Safranbolu Usulü Zerde

Giriş Tarih ve Saati: 27.08.2013 | 15:41 Güncelleme Tarih ve Saati: 10.05.2018 | 17:00

İçine karanfilleri attığınız dört kase suda, pirinçleri uzayıncaya kadar haşlayın. Bir gece önceden ıslattığınız nohutları da ayrı bir kapta yumuşayıncaya kadar haşlayın. Diğer tarafta, su ile şekeri bir taşım kaynatarak ağdalandırın. Nohutu ve hazırladığınız ağdayı, haşlanmakta olan pirinçlerin üzerine ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra sulandırdığınız 2 kaşık nişastayı, karıştırarak yavaş yavaş pirinçlere ekleyin. Nişasta kokusu giderilinceye kadar kaynadıktan sonra, tencereyi ocaktan alın. Çok az miktarda ılık suda 15 dakika bekletip, kaşıkla ezerek rengini iyice çıkardığınız safranı tencereye ekleyip karıştırın. Zerdeyi kaselere alıp soğumaya bırakın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.