Portakallı Gülhatmi ve Papatya Reçeli (narenciyeli öksürük reçeli) Tarifi

Mevsim geçişlerinde hastalıklara karşı direncinizi arttırmak için en iyi yöntem evde hazırladığınız şifalı reçeteler olabilir. Kolay tarifle evde kaynatabileceğiniz dilerseniz kahvaltılarda da tüketebileceğiniz narenciyeli öksürük reçeli tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 10.09.2019 | 15:41 Güncelleme Tarih ve Saati: 10.09.2019 | 17:11

Portakalların beyaz kısımları üzerinde kalacak şekilde kabuklarını rendeleyin. Daha sonra bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilavesi ile kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp portakalları soğuk sudan geçirin ve süzün. Ilındığı zaman küçük parçalar halinde doğrayıp, kenara alın. Gülhatmi çiçeği ile papatyayı ayrı bir tencerede 3 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı su ilavesi ile pişirin. Kaynamaya başlayınca portakalları ekleyin. Limon suyunu katın ve kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Kıvama gelip gelmediğini anlamak için reçelden bir kaşık alın ve tabağa damlatın. Suyu yayılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir. Tarçın ve zencefil katıp bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanozlara aktarın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.