Peynirli Mısır Unu Kuymağı

Sevgili Zengin Ongan'ın tarifine göre kuymağın yağı üzerine çıktığında kıvama gelip pişmiş olacaktır.

Giriş Tarih ve Saati: 18.06.2012 | 11:02 Güncelleme Tarih ve Saati: 10.05.2018 | 16:51

Orta boy bir tencerede ve ya geniş bir tavada yağı eritin. Orta ısılı ateşte yağ eriyinceye kadar bekleyin.üzerine suyu ekleyip tuzunu ilave edin. Tuzlu ve yağlı su kaynamaya başlayınca mısırununu azar azar ve sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Mısırunu kaynamaya başlayınca tel tel ayırdığınız peynirleri içine ekleyin. Bir kaç kez karıştırıp ocağın altını kısın. Yine sık sık karıştırarak peynir eriyinceye dek kuymağı pişirin. Peynir eriyince kuymağı ocaktan alın ve sıcak olarak servise sunun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.