Mısır Unlu Pide

Giriş Tarih ve Saati: 23.10.2013 | 17:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.05.2018 | 10:03

1 Harç için yapışmaz yüzeyli bir tavaya mısır yağı, kıyma, küp doğranmış soğan, ince kıyılmış biber, sarımsak, pul biber, hardal ve toz kırmızıbiberi koyup, sık sık karıştırarak 10 dakika pişirin. Üzerine küp doğranmış domates, toz şeker, sirke ve tuz ekleyin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirip, kenara alın.

2 Hamuru hazırlamak için mısır unu, un, toz şeker, kabartama tozu, pul biber ve tuzu derin bir kaba alıp iyice karıştırın. Pürüzsüz ve kuru bir hamur haline gelinceye dek elinizle yoğurun. Süt ve yumurta akını bir kasede çırpıp hamura katın ve yoğurun.

3 Orta boy, yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız hamuru kabın içine, kenarlarını 2 parmak yükselterek döşeyin. Kıymalı harcı hamurun içine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.