Mereng pastacıklar

Giriş Tarih ve Saati: 13.07.2020 | 08:15 Güncelleme Tarih ve Saati: 13.07.2020 | 08:15

Mereng için sarısını karıştırmadan dikkatlice ayırdığınız yumurta aklarını derin bir kaba alıp mikser yardımıyla çırparak iyice köpürtün. Azar azar ve sırasıyla toz şeker, limon suyu ve tuz ilave ederek çırpmaya devam edin. Pütürsüz, yoğun ve parlak bir kıvam elde ettiğinizde karışımı sıkma torbasına alın. Pişirme kağıdı yayılmış fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte sıkın (tarifteki ölçüyle görseldeki boyda 10 adet beze elde edilebileceği gibi 40 adet kadar küçük beze de yapılabilir). Bezeleri önceden ısıtılmış 100 derece fırında 60 dakika pişirin. Krema için toz kremşanti ve soğuk sütü koyu kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpın. Buzlukta yarım saat bekletip buzdolabına alın. Meyve şurubu için frambuaz ve balı bir tavada kısık ateşte rengini salana ve akışkanlığını kaybetmeyecek şekilde koyulaşana kadar kaynatın. Bir bardağa alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Servis için fırından çıkardığınız merengleri oda ısısında soğutun. Daha sonra bir bıçak yardımıyla üst kıvrımlarını düz bir şekilde kesin. İçlerini hazırladığınız kremşanti ile doldurup kaşığın tersi ile bir havuz oluşturun. Meyve şurubunu da ekleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.