Mekamı (Armut) Şerbeti

Yemeklerin yanında iyi gidecek, yumuşak içimiyle içinizi ferahlatacak nefis bir şerbet tarifi arıyorsanız, armutlu şerbet tarifini mutlaka deneyin.

Giriş Tarih ve Saati: 08.04.2022 | 09:38 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 14:12

Buğdayı bol su ile iyice yıkayıp süzün. Daha sonra ısıya dayanıklı tülbentin içine koyup ağzını bağlayın. Baharatları da aynı şekilde tülbent kesenin içine koyup ağzını bağlayın. Kavun çekirdeklerini havanda iyice dövün. Ayrı bir tencerede su, sirke ve balı iyice karıştırıp orta ısıda kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca karışıma kavun çekirdeklerini ekleyin. Son olarak tuzu da katıp suyun içinde eritin. Tencereye ince dilimlenmiş naşi armutları ile buğday ve baharat keselerini ilave edin. Armutlar iyice yumuşayana kadar kaynatın. Ardından bir gece buzdolabında dinlendirip içinden keseleri çıkarıp süzün. Armut dilimleriyle beraber servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.