Kıymalı ve Kaşarlı Pidecik

Giriş Tarih ve Saati: 12.09.2013 | 13:05 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.05.2018 | 11:33

Pide içleri için, kıymayı margarinde kavurun. Sivri biberleri küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine küp doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp, ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kaşarlı pide için rendelenmiş kaşar peynirinin içine 1 adet yumurtayı ve 1 adet yumurta akını katıp, karabiber serperek karıştırın. Hamur için, yaş mayayı çok az ılık suda eritin. 2 çorba kaşığı un ve 2 adet kesme şekeri ekleyin. Karıştırıp, derin bir kaba dökün. Üzerine kalan unu ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave
ederek yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanması için üzerini nemli bir bezle örterek kenarda bekletin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, açın. Üzerine kıymalı ya da kaşarlı harçtan koyup, kenarlarını kıvırarak kayık şekli verin. Kenarlarına da yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.