Kıymalı Sucuklu Pide

Giriş Tarih ve Saati: 27.11.2013 | 12:00 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.05.2018 | 09:36

HAMUR için 1 çay bardağı su, toz şeker ve mayayı geniş bir kaba alıp maya eriyene dek karıştırın. Üzerine unu ekleyin. Azar azar su ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan iç malzeme için soğan, sivri biber ve domatesi ince kıyın. Sucuğu küp doğrayın. Kıymayı bir tavaya alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine sıvı yağ ve soğan ekleyip, kavurun. Sivri biberi katıp birkaç dakika sote edin. Üzerine salça ve domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sucuk ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Mayalanan hamuru yeniden yoğurun ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi unlayın ve hamuru avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve kenarlarına pide şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç malzeme bitene dek aynı işleme devam edin. Yumurta sarısı ve suyu çırpıp, pidelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.