Kişnişli Mercimek Köftesi

Giriş Tarih ve Saati: 25.10.2013 | 11:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.05.2018 | 10:00

MERCİMEĞİ yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Mercimek yumuşadığında, çok hafif sulu kalacak şekilde ocaktan alın. Üzerine bulguru katın ve karıştırın. Kapağı kapalı olarak bulgurun şişmesi için 15 dakika bekletin. Diğer taraftan sıvı yağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine domates ve biber salçalarını ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup mercimeğin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Kişniş ve taze soğanı ince kıyıp karışıma ilave edin. Limon suyunu katın. Tuzunu ve pul biberini ayarlayıp yeniden harmanlayın. Hazırladığınız harçtan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle şekillendirdikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.