Kesme tatlı

Bayram sofranızdan tatlı eksik olmasın...

Giriş Tarih ve Saati: 24.07.2014 | 14:47 Güncelleme Tarih ve Saati: 10.05.2018 | 16:09

Kesme tatlı için yumurta sarısı, tereyağı, sıvı yağ, irmik, yoğurt, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında ve dikdörtgen şekilde açın. Harç için yumurta akı, dövülmüş fındık ve kakaoyu karıştırın. Harcı hamurun üzerine sürüp, rulo şeklinde sarın. Bir parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından aldığınız tatlının üzerine ılık şerbet gezdirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.