Kayısı Reçeli Tarifi

Geleneksel olarak meyveleri şeker ilavesi ile kaynatarak, mevsimi dışında da kullanmak için saklamanın en tatlı yoludur reçel yapmak. En güzel yaz meyvelerinin hala bolca bulunduğu, bir yandan da sonbahar meyvelerinin yavaş yavaş çıktığı bu günlerde, seveceğiniz kayısı reçeli tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 10.09.2019 | 15:35 Güncelleme Tarih ve Saati: 10.09.2019 | 17:09

Kayısıları yıkayın ve ikiye ayırıp,çekirdeklerini çıkarın. Tencereye dizdiğiniz kayısıların üzerine tozşekeri serpin. Kapağını kapatın ve bir gece bekletin. Ertesi gün ocağa oturtun ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca reçelin üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alın. Limon suyu, tereyağı ve bademleri ekleyin. Kıvama gelip gelmediğini anlamak için reçelden bir kaşık alın ve tabağa damlatın. Suyu yayılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir. Ocaktan alın ve soğuyuncaya kadar bekletin. İyice soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.