Kavurmalı ve Kuşbaşılı Pide

Giriş Tarih ve Saati: 19.07.2010 | 12:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.05.2018 | 12:15

MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir
hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her hamur parçasını unla birlikte açıp, istediğiniz şekli verin. Kavurmalı iç için; kavurma, karabiber ve pul biberi karıştırın. Kuşbaşılı iç için eti bir tavaya alıp, kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates ve sivri biberi ilave edip kavurun. Ocağın altını kapatıp tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, karıştırın. Hamurların yarısına kavurmalı, yarısına kuşbaşılı içten koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlierine tereyağı sürüp, sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.