Izgara Patlıcan Bohçası

Patlıcanın her halini ayrı seviyorum diyenlerdenseniz bu tarifi mutlaka deneyin. Hellim peynirinin ve kızarmış patlıcanın bir araya geldiği bu lezzetli tarif tüm detaylarıyla sizlerle

Giriş Tarih ve Saati: 23.08.2019 | 16:37 Güncelleme Tarih ve Saati: 23.08.2019 | 16:39

PATLICANLARI alacalı soyup, 16 dilim elde edecek şeklide boylamasına ince dilimleyin. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın ve patlıcan dilimlerini hafifçe yumuşayana kadar 2-3 dakika haşlayın. Kağıt havlu ile iyice kurulayın. Hellim peynirini 8 parça, domatesleri 4'er parça olacak şeklide dilimleyin. İki patlıcan dilimini düz bir zemine + şeklinde yerleştirin. Ortasına hellim, domates ve fesleğen yaprağı yerleştirin. Tuz ve karabiber serperek patlıcanları bohça şeklinde katlayın. Sosu için bütün malzemeyi iyice çırpın. Tuz ve karabiber ekleyerek kenara alın. Patlıcan bohçalarını fırça ile yağlayarak her bir yüzünü 5'er dakika pişirin. Sosu üzerine dökün ve kavrulmuş dolmalık fıstık ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.