İrmikli Fındık Lahmacunlar

Giriş Tarih ve Saati: 27.03.2013 | 15:05 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.05.2018 | 11:54

HAMUR için irmik ve unu derin bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Maya, toz şeker, sıvı yağ, süt, maden suyu ve tuz ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin. Diğer taraftan kıymalı iç harç için derin bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış biber, salça, tereyağı, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Tulum peynirli iç harç için tulum peyniri, tereyağı, yumurta ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun ortasında çay tabağı büyüklüğünde, ince olacak şekilde açın. Hamurların yarısının ortasına kıymalı, yarısına tulum peynirli iç harçtan koyun. Peynirli lahmacunların ortasına dilimlenmiş kırmızı biber koyun. Lahmacunları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların kenarı kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.