Havuç dolması

Giriş Tarih ve Saati: 22.05.2020 | 08:31 Güncelleme Tarih ve Saati: 22.05.2020 | 08:31

Havuçları soyup 8-10 cm boyunda kesin. Kaynayan suya atıp hafifçe haşlayın. Kabak oyacağı ile diplerini delmeden içlerini çıkarın. Ayçiçeği yağında hafifçe kızartın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kıymayı kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin. Soğanın rengi dönünce dolmalık fıstığı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup salçaların yarısını katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış maydanozu katıp ocaktan alın. Kıymalı hacı havuçların içine doldurun. Dolmaları bir tencereye dik olarak yerleştirin. 2 su bardağı suda kalan salçaları açıp dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte gerekirse sıcak su ekleyerek havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.