Fırında Beşemel Soslu Ispanaklı Dürüm

Giriş Tarih ve Saati: 30.10.2013 | 15:46 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.05.2018 | 09:56

1 ISPANAKLI harç için, elinizle küçük parçalara ayırdığınız ıspanağı bir tavaya alın. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve pul biber katıp, 2-3 dakika kavurun. Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2 Sos için tereyağını tavaya alın ve eritin. Un ilave edip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Bir yandan yavaşça sütü ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Koyu bir kıvama gelince tavayı ocaktan alıp, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edin. Bir adet lavaş ekmeğinin içine bu sostan sürün ve ıspanaklı harçtan koyup, rulo yapın. Diğer lavaş ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine sostan sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.