Ev Yapımı Boza

Giriş Tarih ve Saati: 22.01.2022 | 11:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 22.01.2022 | 11:25

Bulgur ve pirinci yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine 8 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp dibinin tutmaması için arada bir karıştırarak pişirmeye devam edin. Mayayı 1 kahve fincanı ılık su ile karıştırın. İyice eriyen bulgur ve pirinç karışımına şekeri ekleyip karıştırın. Bu aşamada toz şeker karışımı sulandıracaktır. 10 dakika kadar karıştırarak ocağın üzerinde tutun. Ocaktan alıp blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin ve ılınmaya bırakın. Mayayı eklemeden önce karışımın içine parmağınızı batırın ve sekize kadar sayın. Eğer ısıya dayanabiliyorsanız karışım mayayı eklemek için ideal ısıda demektir. Mayayı ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın. Geniş bir kasenin üzerine tel süzgeç yerleştirin ve boza karışımını süzün. Bozayı şişelere doldurarak oda ısısında 2 gün mayalanmaya bırakın. Sürenin sonunda mayalanan ve hafifçe ekşiyen bozayı 2-3 gün buzdolabında muhafaza ederek tüketebilir, leblebi ve tarçınla birlikte servis yapabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.