Çoban pay tarifi

Patates ve kıymanın leziz buluşmasıyla ortaya çıkan enfes bir tarif: Sofralarınızın vazgeçilmezi olacak çoban pay tarifi...

Giriş Tarih ve Saati: 24.01.2020 | 10:26 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.01.2020 | 10:26

PATATESLERİ, kabukları ile birlikte yıkayarak fırın torbalarına yerleştirin ve ağızlarını kapatın. Poşetlerin birkaç yerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat boyunca pişirin. Patatesler pişerken tereyağını bir tavada eritin. Rendelenmiş soğan ve kıymayı ekleyip birlikte kavurun. İçine garnitürü ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Pişen patatesleri fırından alıp üzerlerini kapak şeklinde açın ve patateslerin içini dikkatlice boşaltın. Hazırladığınız kıymalı karışımı patateslerin içine doldurun. Patateslerin içinden çıkardığınız parçalarını ezip kaşar peyniri ile karıştırın. Daha sonra sıkma torbası yardımıyla patateslerin üzerine sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.

Aşçı Şefika Günyel

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.