Tarçın ve Erikli Deniz Levreği

Giriş Tarih ve Saati: 24.06.2010 | 11:33 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.10.2018 | 17:38

Soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsağı kıyın. Tereyağını yayvan bir tencereye alıp soğan ve sarımsağı kavurup, küp doğranmış sarı ve kırmızı biberi ilave edin. Küp doğranmış domates, erik, su, karanfil ve tarçın ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca, deniz levreğini bu karışıma atıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Patates püresi için patatesleri tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, kabuklarını soyun. Sütü kaynatıp, patateslerin üzerine ilave edin. Tereyağı, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyip, patatesleri püre haline getirin. Parmesan peynirini yapışmaz yüzeyli tavada eritin. Peynir eridikten sonra tavayı ocaktan alıp, peyniri soğumaya bırakın. Soğuyan peyniri 5 cm kalınlığında kesin. Yuvarlak kalıplara sarıp, kurumasını bekleyin.
Kuruyunca kalıplardan çıkarın. İçlerine patates püresini pay edin. Levreğin fazla suyunu süzdürüp servis tabağına alın. Levreğin üzerine kendi pişen suyundan gezdirin. Yanına parmesan sepetli patates püresini yerleştirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.