Karidesli Enginar

Giriş Tarih ve Saati: 28.01.2010 | 13:11 Güncelleme Tarih ve Saati: 12.10.2018 | 11:58

Enginarların tadının değişmesi için, bütün olarak kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 2-3 dakika kaynatıp çıkarın. Soğan, biber, domates ve mantarları ince kıyın. Sıvı yağı bir tavaya alıp sırası ile soğan, sarımsak, biber, mantar ve domatesleri ekleyerek sote edin. Sebzeler yumuşayınca karidesleri, tuz ve baharatı da ilave edin. 5 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Enginarları bir fırın tepsisine dizip, üzerine hazırladığınız karidesli içi paylaştırın. Beşamel sosu hazırlamak için, margarini eritip üzerine unu ekleyin. Unun rengi dönünce, sütü sürekli karıştırarak ve azar azar una yedirin. Rendelenmiş muskat, tuz ve karabiberi de ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Biraz ılındıktan sonra enginarların üzerine dökün. Beşamel sosa rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.